Üsküdar antikacılar Sokağı

 ÜSKÜDAR ANTİKACILAR SOKAĞI

0530 159 86 85 ÖMER DAL

ÜSKÜDAR BELEDİYESİNİN ARKASINDA ANTİKACILAR ÇARŞISINDADIR.

BÜYÜK HAMAM SOKAK VE BULGURLU MESCİT SOKAĞININ BİRLEŞTİĞİ YERDİR.YAKLAŞIK 40 DÜKKAN HİZMET VERMEKTEDİR. 

BU LİNKTEN ANTİKACILARA ULAŞABİLİRSİNİZ.   www.antikaistanbul.com  

Antika, maddi değeri olan eski eşya demektir. Bir eşyanın ya da sanat yapıtının "antika" sayılabilmesi için yaşlı olmasının yanında az bulunur özellikte olması gerekir. Ne var ki her eski eşya da antika sayılmaz.

Antikalar ünlü bir kişiye ya da belli bir tarihsel döneme ait olabilir. Yalnızca iyi korunmuş eşyalar da zamanla antika değeri kazabilir. Bunlar resim ya da heykel gibi sanat yapıtları, mobilya ya da kap kacak gibi ev eşyaları olabilir. Bazı insanlar yalnızca güzel buldukları, bazıları ise sonradan değerleneceğini bildikleri için koleksiyonlar oluştururlar. Aradan uzun zamanın geçmesiyle bu koleksiyonun parçaları birer antika özelliği kazanır. Antikalar ender bulundukları için değerlidir.

Antikalar yapıldıkları yer ve zamana göre adlandırılabilir. Bir İngiliz antikası, Kral George ya da Kraliçe Victoria dönemlerinde yapıldığı için onların adıyla anılabilir. Bir Fransız antikası XV. Louis ya da Napolyon dönemiyle ilişkilendirilebilir. 12. yüzyıl Anadolu Selçuklu rahlesi yapıldığı dönem, 16. yüzyıl İznik çinisi yapıldığı yerden dolayı özel değer taşır. Bir eşyanın antika sayılabilmesi için yapıldığı yerin ve zamanın kanıtlanması gerekir. Pek çok eşyada hangi fabrikada yapıldığını ya da hangi ustanın elinden çıktığını belirten bir işaret bulunur ve bu durumda eşyanın antikalığı kuşku götürmez. Üzerinde işaret bulunmayan antikaların nerede ve ne zaman yapıldığını ise, uzmanlar malzemesine, modeline, renklere ve yapımındaki ustalığa bakarak anlayabilirler.

Koleksiyoncuların en çok ilgi gösterdikleri bazı antikalar şunlardır: Cam eşya; saatler; metal eşya; mobilyaseramik ve porselen eşya;halı ve kilim.Eski gümüş , mobilyalar , halı , kilim , işlemeli bez , kadife bezler , yatak örtüleri , bakır eşyalar , avizeler , tablolar , resimler , kartpostallar , efemeralar , pul , eski paralar , radyo , telefon , daktilo , eski mekanik eşyalar , el yazması kitaplar , eski çizgi romanlar , taşplak , eski plak ve pikaplar , askeri kıyafetler , kılıç , kama , eski madalya ve nişanlar.

 

Yorumlar

Ben eski eşyaları seviyorum.Bu yüzden bu antikacılar çarşısına uğrarım ara sıra.Fiyatları Çukurcuma ve Horhor´a göre daha uygun olan bu Üsküdar Antikacılar Çarşısı çeşit olarak onlarla birebir yarışabilir.
Asıl adı Kıoğlu olan pasajın içine girdiğinizde dükkanlar ve bir boşluk bile bulamayacağınız dükkan önleri karşılar sizi.Dükkan önlerini özellikle söyledim.Çünkü hakikaten dükkanların içindeki çeşitlerin nasıl olduğunu ve ne tarz olduğunu anlamanıza yardımcı olur.Büyük ev eşyaları , koltuklar , vitrinler bulabileceğiniz gibi küçük küçük şişeler , biblolar , tablolar ve avizelere varan her çeşit eşya var.
Üsküdar Antikacılar Çarşısı´na geldiğinizde Tulipe Antik´i atlamamanızı tavsiye ederim.Hem candan bir ilgi görür hemde çok güzel küçük parçaları inceleyebilirsiniz.Ayrıca bu dükkanda antikalar alınır , satılır ve cila yapılır.
Üsküdar Antikacılar Çarşısı´nın herkesin bildiğinin aksine 3 katı vardır ama ziyaretçiler genelde giriş katını ve üst katı gezerler.Alt kat genelde depo tarzı kullanılan ve buram buram antika kokan (dein derin nefes alamayacağınız kadar ) dükkanlar ve atelyelerle doludur.İkinci kata çıktığınızda ilk karşınıza çıkan dükkanda muhteşem parçalar bulunur.Pusulalar , gramafonlar , plaklar , kasalar.Bu dükkanın fiyatları yüksektir ama çok orijinal parçalar vardır.
Klasik parçalara ihtiyacınız olduğunda Üsküdar Antikacılar Çarşısı´nı bir dolaşmalısınız.

 

Üsküdar- Antikacılar Çarşısı

 

Üsküdar Antikacılar Çarşısının içide etrafıda bir o kadar ,kendinizi kaybediceğiniz güzellikte eşyaların olduğu bir mekan..Eskiye ait hatta çok çok eskiye ait bir sürü şaşıracağınız eşyalar mevcut..Nostalji sevenlere gitmeleri tavsiye ..

SOSYETENİN UĞRAK YERİ

Antikacılar Çarşısı, uzun yıllar sanat dünyasının, sosyetenin uğrak yeri olmuş. Sezen Aksu´dan Ajda Pekkan´a; Erol Evgin´den Müjde Ar´a kadar birçok sanatçı pasajı ziyaret eden ve antika eşyalar alan müdavimler arasındaymış... Çarşıya bugün en çok siyasilerin çocukları rağbet gösteriyor. İlk başlarda Üsküdar´ın farklı yerlerinde kurulan çarşı, 1984´ten beri Büyükhamam Sokak´taki Kıroğlu Hanı´nda faaliyet gösteriyor. Aslında antikacıların varlığı, hanın iç kısmıyla sınırlı değil. Üsküdar Meydanı´ndan Büyükhamam Sokak´a doğru yürürken yol üzerinde çeşitli eski eşyaların satıldığı birçok dükkân görmek mümkün.

 Fotoğraf: Bilboard reklami, uskudar